ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມແມ່ເຫຼັກປ່ອຍຄື້ນແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າ, ແລະຫຼາຍຄົນສົງໄສວ່າຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງມະນຸດບໍ?
ໃນຕົ້ນປີ 2021, ສາຍການບິນຈຳນວນໜຶ່ງໄດ້ຍົກເລີກຖ້ຽວບິນໄປສະໜາມບິນບາງແຫ່ງຍ້ອນມີອິດທິພົນຂອງອຸປະກອນ 5G ທີ່ຂັດຂວາງການສື່ສານລະຫວ່າງພາກພື້ນດິນກັບເຮືອບິນ. ເຫດການດັ່ງກ່າວເຮັດໃຫ້ຄໍາຖາມຂອງຄື້ນແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າຫຼາຍຂຶ້ນ
ສັງຄົມທີ່ເຕີບໃຫຍ່ພ້ອມກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງມະນຸດຍັງຕ້ອງການອຸປະກອນອັດສະລິຍະທີ່ທັນສະໄຫມ. ການໄປເຮືອນຄົວແມ່ນບໍ່ມີຄວາມກັງວົນສໍາລັບທຸກໆຄອບຄົວອີກຕໍ່ໄປເພາະວ່າມີຫຼາຍວິທີປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ສະດວກສະບາຍ. ຖ້າເຕົາແກ໊ສມາໄລຍະໜຶ່ງໄດ້ກາຍເປັນເຄື່ອງປຸງອາຫານທີ່ຂາດບໍ່ໄດ້ໃນເຮືອນຄົວ, ດ້ວຍຊີວິດການເປັນຢູ່ໃນປະຈຸບັນ, ໝໍ້ໜຸນໄຟກຳລັງຄ່ອຍໆປ່ຽນແທນ ແລະກາຍເປັນເຄື່ອງປຸງອາຫານທີ່ຈຳເປັນທີ່ສຸດ ເພາະມີຄຸນສົມບັດອັນໂດດເດັ່ນທີ່ເຕົາມີຄຳນຳມາ. ການນໍາໃຊ້ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມແທນເຕົາອາຍແກັສທັງປະຫຍັດເວລາໃນການປຸງອາຫານແລະບໍ່ຢ້ານການຮົ່ວໄຫຼຂອງອາຍແກັສຫຼືການລະເບີດທີ່ນໍາໄປສູ່ຜົນສະທ້ອນທີ່ຮ້າຍແຮງ, ການນໍາໃຊ້ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມເຮັດໃຫ້ຜູ້ບໍລິໂພກມີຄຸນສົມບັດທີ່ດີ, ແຕ່ນອກຈາກນັ້ນ, ຜູ້ບໍລິໂພກຍັງຢ້ານວ່າການໃຊ້ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມຈະເປັນ ສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງມະນຸດຫຼືບໍ່? ດ້ວຍບົດຄວາມນີ້ພວກເຮົາຈະຊ່ວຍເຈົ້າກໍາຈັດຄວາມກັງວົນເຫຼົ່ານັ້ນ.
ຫຼັກການການເຮັດວຽກຂອງຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ
ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມຍໍາເຮັດວຽກຂໍຂອບໃຈກັບແຫຼ່ງພະລັງງານໄຟຟ້າແລະມັນເຮັດວຽກໂດຍອີງໃສ່ຫຼັກການຂອງ induction ແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າຈາກກະແສ Fu-co. ເມື່ອເຕົາໄຟເລີ່ມເຮັດວຽກ, ກະແສໄຟຟ້າຈະໄຫຼຜ່ານທໍ່ທອງແດງທີ່ວາງໄວ້ພາຍໃຕ້ແກ້ວແລະສ້າງສະຫນາມແມ່ເຫຼັກພາຍໃນສອງສາມມິນລິແມັດຂອງເຕົາ. ດ້ານລຸ່ມຂອງຫມໍ້ທີ່ເຮັດດ້ວຍວັດສະດຸແມ່ເຫຼັກ ferromagnetic ໃນໄລຍະນີ້ແມ່ນຜົນກະທົບຈາກສະຫນາມແມ່ເຫຼັກ, ເຮັດໃຫ້ໂມເລກຸນແມ່ເຫຼັກຢູ່ລຸ່ມສຸດຂອງຫມໍ້ໄດ້ສັ່ນສະເທືອນທີ່ເຂັ້ມແຂງແລະສ້າງຄວາມຮ້ອນ. ຄວາມຮ້ອນນີ້ພຽງແຕ່ເຮັດວຽກກັບດ້ານລຸ່ມຂອງຫມໍ້, ບໍ່ມີຜົນກະທົບຕໍ່ຫນ້າແກ້ວແລະບໍ່ສູນເສຍສິ່ງແວດລ້ອມຢ່າງສົມບູນ. ບໍ່ເຫມືອນກັບວິທີການປຸງອາຫານອື່ນໆ, ການແຕ່ງຢູ່ຄົວກິນໃນເຕົາອົບພຽງແຕ່ເຮັດໃຫ້ຫມໍ້ຄວາມຮ້ອນ, ແລະພື້ນຜິວປຸງແຕ່ງອາຫານແມ່ນ insulated ຫມົດ. ອຸນຫະພູມຂອງເຕົາບໍ່ຄວນຈະສູງກວ່າອຸນຫະພູມຂອງລຸ່ມຂອງຫມໍ້. ໃນຄວາມເປັນຈິງ, ລຸ່ມຂອງຫມໍ້ແມ່ນປ່ຽນຈາກພະລັງງານແມ່ເຫຼັກເປັນພະລັງງານຄວາມຮ້ອນ. ປະລິມານໄຟຟ້າທີ່ບໍລິໂພກໄດ້ປ່ຽນເຖິງ 90-96% ເປັນຄວາມຮ້ອນໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ, ປະຫຍັດໄຟຟ້າ. ດ້ວຍເຫດຜົນນັ້ນ, ໝໍ້ຫຸງຕົ້ມສາມາດໃຊ້ກັບໝໍ້ທີ່ມີລຸ່ມໂລຫະ ຫຼືວັດສະດຸແມ່ເຫຼັກ ferromagnetic ເທົ່ານັ້ນ.
ຫຼືເວົ້າແບບງ່າຍໆ, ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມເຮັດວຽກໂດຍຫຼັກການຂອງການຖ່າຍທອດຄວາມຮ້ອນໂດຍກົງໃສ່ລຸ່ມຂອງຫມໍ້, ບ່ອນໃດທີ່ດ້ານລຸ່ມຂອງຫມໍ້ຖືກວາງຄວາມຮ້ອນ, ຄວາມຮ້ອນທັງຫມົດຈະຖືກໂອນໄປຫາລຸ່ມສຸດຂອງຫມໍ້ແລະບໍ່ມີ. ການສູນເສຍຄວາມຮ້ອນຫນີກັບສະພາບແວດລ້ອມ, ສະນັ້ນໃນເວລາທີ່ປຸງແຕ່ງອາຫານດ້ວຍ induction cooker, ມັນຈະຊ່ວຍໃຫ້ການປຸງແຕ່ງໄດ້ໄວ, ຊ່ວຍປະຢັດເວລາປຸງແຕ່ງອາຫານຂອງຄອບຄົວຂອງທ່ານ.
ຂໍ້ໄດ້ປຽບຂອງຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ:
– ເນື່ອງຈາກເຕົາເຮັດດ້ວຍກົນໄກການຖ່າຍທອດຄວາມຮ້ອນລົງສູ່ລຸ່ມຂອງຫມໍ້ໂດຍກົງ, ປະສິດທິພາບການປຸງແຕ່ງອາຫານຂອງເຕົາແມ່ນສູງຢູ່ທີ່ 90%, ປະຫຍັດເວລາໃນການປຸງອາຫານ ແລະ ຍັງຊ່ວຍປະຫຍັດການໃຊ້ພະລັງງານໃຫ້ກັບຄອບຄົວຂອງທ່ານ.
– ເຕົາໄຟບໍ່ສູນເສຍຄວາມຮ້ອນຈາກພາຍນອກ, ບໍ່ມີແປວໄຟ, ດັ່ງນັ້ນເວລາປຸງແຕ່ງອາຫານບໍ່ເຮັດໃຫ້ເກີດຄວາມຮ້ອນ, ທ່ານສາມາດແຕ່ງກິນໃນຂະນະທີ່ເປີດພັດລົມໂດຍບໍ່ມີຄວາມຢ້ານກົວທີ່ຈະສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ຂະບວນການປຸງແຕ່ງອາຫານ.
– ການໃຊ້ເຕົາອົບເຮັດໃຫ້ການເຮັດຄວາມສະອາດງ່າຍຂຶ້ນ ເພາະວ່າເຕົາອົບບໍ່ເປື້ອນ, ທ່ານສາມາດເຮັດຄວາມສະອາດໄດ້ທັນທີຫຼັງຈາກປຸງແຕ່ງອາຫານ.
ການນໍາໃຊ້ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມຮັບປະກັນຄວາມປອດໄພຢ່າງແທ້ຈິງໃນລະຫວ່າງການໃຊ້ງານເພາະວ່າແຕ່ລະແບບແມ່ນອຸປະກອນທີ່ເຕັມໄປດ້ວຍຟັງຊັນເຊັ່ນ: ຟັງຊັນຈັບເວລາ, ຟັງຊັນລັອກກະແຈ, ຟັງຊັນເຕືອນຄວາມຮ້ອນທີ່ຕົກຄ້າງ, ຟັງຊັນປິດອັດຕະໂນມັດເມື່ອບໍ່ມີຫມໍ້ … ຫມັ້ນໃຈໄດ້ຢ່າງສົມບູນເມື່ອໃຊ້ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ
ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບບໍ?
ອີງຕາມນັກຄົ້ນຄວ້າ, ຄື້ນແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າມີຫຼາຍຊະນິດ, ໃນນັ້ນ, ຄື້ນແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າຂອງເຕົາອົບເປັນຄື້ນຄວາມຖີ່ປານກາງທີ່ມີຄວາມເຂັ້ມຂຸ້ນຕໍ່າຫຼາຍ, ມີພຽງແຕ່ 20kHz ຫາ 30kHz (ແຕກຕ່າງກັນຢ່າງສິ້ນເຊີງຈາກໄມໂຄເວຟຂອງເຕົາອົບ). – 2.4 GHz), ແລະມີຜົນກະທົບພຽງແຕ່ພາກສ່ວນປຸງແຕ່ງອາຫານໂດຍກົງ. ເມື່ອປ່ອຍອອກມາ, ຄື້ນມີຮູບໄຂ່, ປະຕິບັດງານພາຍໃນ 1cm ຢູ່ເທິງຫນ້າຂອງເຕົາ, ບໍ່ແຜ່ລາມ, ດັ່ງນັ້ນມັນຈະບໍ່ມີຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຜູ້ໃຊ້.
ນອກຈາກນີ້, ອີງຕາມເອກະສານຂອງຜູ້ຊ່ຽວຊານອາເມລິກາກ່ຽວກັບຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມຍໍາໄດ້ສະແດງໃຫ້ເຫັນວ່າ: ຄື້ນຟອງຂອງຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມບໍ່ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຜູ້ໃຊ້, ເພາະວ່າຄວາມຍາວຂອງເຕົາໄຟຟ້າແມ່ນສັ້ນຫຼາຍ. Induction hobs ມີຄວາມຖີ່ປະມານ 20 KHz ຫາ 23 KHz, ດັ່ງນັ້ນຄວາມຖີ່ຂອງ induction cookers ນີ້ຖືວ່າຕໍ່າຫຼາຍເມື່ອທຽບໃສ່ກັບໂທລະສັບມືຖື (ມີຄວາມຖີ່ສະເລ່ຍ 800 – 1,800MHz) ໃນຂະນະທີ່ໂທລະສັບມືຖືເຮົາໃຊ້ເລື້ອຍໆ ແລະ ຕິດຕໍ່ກັບ. ມັນຫຼາຍ. ດ້ວຍຄວາມຖີ່ຂອງຮັງສີຈາກ 800-1800MHz, ໄລຍະຫ່າງຈາກຜູ້ໃຊ້ໄປຫາແຫຼ່ງຮັງສີພຽງແຕ່ສອງສາມຊັງຕີແມັດບໍ່ມີຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບ. ໃນຂະນະດຽວກັນ, ເມື່ອແຕ່ງກິນ, ຜູ້ໃຊ້ມັກຈະຢືນຢູ່ຫ່າງຈາກເຕົາໄຟປະມານ 30 -50 ຊຕມ, ບໍ່ໃກ້ຊິດກັບໂທລະສັບມືຖື, ດັ່ງນັ້ນພາກສະຫນາມແມ່ເຫຼັກແມ່ນບໍ່ໄດ້ຮັບຜົນກະທົບຢ່າງສົມບູນ.
ຖ້າປຽບທຽບຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມກັບເຕົາອົບປະເພດອື່ນໆ, ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມແມ່ນປອດໄພກວ່າເພາະວ່າພວກມັນຫຼຸດຜ່ອນຄວາມເປັນໄປໄດ້ຂອງໄຟ, ການລະເບີດແລະການເປັນພິດຂອງອາຍແກັສ. ນອກຈາກນັ້ນ, ການໃຊ້ເຕົາອົບແມ່ນຂ້ອນຂ້າງດີຕໍ່ສຸຂະພາບ ເພາະບໍ່ເຜົາຜານອົກຊີ, ບໍ່ໃຫ້ຄວາມຮ້ອນແກ່ສິ່ງແວດລ້ອມ, ທັງບໍ່ປ່ອຍສານພິດ CO2 ແລະ CO2 ເຂົ້າສູ່ເຮືອນຄົວ, ເຮັດໃຫ້ເກີດມົນລະພິດຕໍ່ຊີວິດການເປັນຢູ່. ຍິ່ງໄປກວ່ານັ້ນ, ການໃຊ້ເຕົາອົບໄຟຟ້າຍັງຊ່ວຍໃຫ້ຄອບຄົວຂອງທ່ານປະຫຍັດເງິນຫຼາຍເພາະວ່າຄ່າໃຊ້ຈ່າຍແມ່ນຫຼຸດລົງເຄິ່ງຫນຶ່ງເມື່ອທຽບກັບເວລາທີ່ທ່ານໃຊ້ເຕົາແກັດ.
ໂດຍຜ່ານຂໍ້ມູນຂ້າງເທິງ, ມັນສາມາດສະຫຼຸບໄດ້ວ່າການນໍາໃຊ້ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມແມ່ນເປັນອັນຕະລາຍຢ່າງສົມບູນຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງມະນຸດໃນເວລາໃຊ້. ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມຍໍາຈະປອດໄພຫຼືບໍ່ແມ່ນຂຶ້ນກັບຄຸນນະພາບຂອງແຕ່ລະຍີ່ຫໍ້ເຮືອນຄົວ. ດັ່ງນັ້ນ, ຜູ້ບໍລິໂພກຈຶ່ງຕ້ອງເລືອກເຕົາໄຟຂອງແທ້ ມີໃບຮັບຮອງຄຸນນະພາບ ເພື່ອຄວາມໝັ້ນໃຈໃນເວລານຳໃຊ້, ບໍ່ຄວນເລືອກເຕົາທີ່ບໍ່ຮູ້ແຫຼ່ງເພາະເກີດຄວາມເສຍຫາຍງ່າຍ ແລະ ບໍ່ປອດໄພ.
ເຮືອນຄົວຈາກ Canzy
ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ Canzy ລ້ວນແຕ່ມີການຢັ້ງຢືນແຫຼ່ງກຳເນີດຢ່າງຄົບຖ້ວນເຊັ່ນ: CO, CQ.
ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ Canzy ໃຊ້ G5, B4, Half-bridge, ເຕັກໂນໂລຊີ Smart Inverter ເປັນສາຍຂອງຖາດແມ່ເຫຼັກຊັ້ນສູງທີ່ຈະກວດພົບອັດຕະໂນມັດຂະຫນາດຂອງເຄື່ອງປຸງອາຫານ (ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມກັບແມ່ເຫຼັກລຸ່ມ). ດັ່ງນັ້ນ, ດ້ວຍເທກໂນໂລຍີນີ້, ເຕົາພຽງແຕ່ເຮັດວຽກຢູ່ໃນພື້ນທີ່ປຸງແຕ່ງອາຫານແລະຮັບຮູ້ຂະຫນາດຂອງລຸ່ມຂອງຫມໍ້ໄດ້ໂດຍອັດຕະໂນມັດ, ເຕົາພຽງແຕ່ຮ້ອນຢູ່ໃນພື້ນທີ່ທີ່ມີຫມໍ້, ດັ່ງນັ້ນມັນຈະປະຫຍັດທີ່ສຸດ, ບໍ່ເຮັດໃຫ້ເກີດການເຜົາໄຫມ້ແລະ. ແມ່ນປອດໄພສໍາລັບຜູ້ໃຊ້. ນໍາໃຊ້.
ສາຍຜະລິດຕະພັນຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ Canzy ທີ່ນໍາເຂົ້າແມ່ນໃຊ້ແກ້ວ Schott Ceran ຂອງເຢຍລະມັນ, Eurokera ຂອງປະເທດຝຣັ່ງ, ສາຍແກ້ວຊັ້ນນໍາໃນປະຈຸບັນໃນດ້ານການຕໍ່ຕ້ານຄວາມຮ້ອນ, ຄວາມອາດສາມາດແບກແລະແກ້ວ Kanger. ແວ່ນຕາຂ້າງເທິງບໍ່ມີແຮ່ທາດທີ່ເປັນອັນຕະລາຍທີ່ມີຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຜູ້ໃຊ້, ເມື່ອໄດ້ຮັບຄວາມຮ້ອນ, ພວກມັນບໍ່ຜະລິດອາຍແກັສທີ່ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ສິ່ງແວດລ້ອມອ້ອມຂ້າງ, ດັ່ງນັ້ນທ່ານສາມາດນໍາໃຊ້ມັນດ້ວຍຄວາມສະຫງົບສຸກຢ່າງສົມບູນ.
ເຄື່ອງ induction Canzy ມີຄຸນສົມບັດດ້ານຄວາມປອດໄພເຊັ່ນ:
– ປິດເຕົາອັດຕະໂນມັດເມື່ອບໍ່ມີຫມໍ້ຢູ່ໃນເຂດປຸງແຕ່ງອາຫານ, ອັດຕະໂນມັດຕັດເຕົາໄຟເມື່ອແຫຼ່ງພະລັງງານເກີນ, ແຮງດັນໄຟຟ້າເກີນ, ຫຼືແຮງດັນບໍ່ຄົງທີ່, ຕ່ໍາກວ່າແຮງດັນຂອງເຕົາ.
– ລະບົບເຕືອນຄວາມຮ້ອນທີ່ຕົກຄ້າງຂອງເຂດປຸງອາຫານດ້ວຍຈໍສະແດງຜົນ [H] ໃນຫນ້າຈໍຊ່ວຍໃຫ້ຜູ້ໃຊ້ສາມາດກໍານົດເຕົາອົບທີ່ຮ້ອນໄດ້ງ່າຍຂຶ້ນແລະຫຼີກເວັ້ນການວາງມືຫຼືວັດຖຸທີ່ລະລາຍຢູ່ເທິງເຕົາ.
ຟັງຊັນການເຕືອນໄພຄວາມຮ້ອນເກີນເຂດປຸງແຕ່ງອາຫານ
– ຟັງຊັນການລັອກຄວາມປອດໄພຂອງເດັກ: ເມື່ອຟັງຊັນນີ້ຖືກເປີດໃຊ້ງານ, ລະບົບແປ້ນພິມທັງໝົດຈະຖືກລັອກ, ແຕ່ໂປຣແກຣມການແຕ່ງອາຫານຈະຍັງເຮັດວຽກຢູ່, ຖ້າຕ້ອງການເປີດໃຊ້ຄືນໃໝ່, ທ່ານຕ້ອງເປີດຟັງຊັນນີ້ຄືນໃໝ່ ຫຼື ປິດເຕົາໄຟ. ດ້ວຍຟັງຊັນນີ້, ມັນຈະປອດໄພຫຼາຍສໍາລັບຄອບຄົວທີ່ມີເດັກນ້ອຍ.
– ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມແຄນຊີ ໃຊ້ແຫຼ່ງນໍ້າມັນເຊື້ອໄຟທີ່ປອດໄພ ມີແຮງດັນໄຟຟ້າ 220V ເໝາະສົມກັບຕາໜ່າງໄຟຟ້າໃນຫວຽດນາມ, ຢ່າງສົມບູນແບບບໍ່ກໍ່ໃຫ້ເກີດການໂຫຼດເກີນ ຫຼື ຂາດກະແສໄຟຟ້າເມື່ອນຳໃຊ້.
ບ່ອນທີ່ຈະເບິ່ງແລະຊື້ເຮືອນຄົວຈາກ Canzy
ລະບົບ showroom ຂອງຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມນໍາເຂົ້າ Canzy ມີຢູ່ໃນທັງສາມພາກພື້ນຂອງພາກເຫນືອ, ພາກກາງແລະພາກໃຕ້. ເມື່ອຊື້ຢູ່ຫ້ອງວາງສະແດງເຄື່ອງແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າຫຼືເຕົາໄຟຟ້າຂອງ Canzy, ທ່ານພໍໃຈຢ່າງສົມບູນກັບຄຸນນະພາບຂອງຜະລິດຕະພັນແລະການບໍລິການ. ພວກເຮົາມຸ່ງຫມັ້ນທີ່ຈະນໍາເອົາສິ່ງທີ່ດີທີ່ສຸດໃຫ້ກັບລູກຄ້າຂອງພວກເຮົາ.