ຄຳສັບພື້ນຖານເຮືອນຄົວພາສາອັງກິດທີ່ຜູ້ໃຊ້ຄວນຮູ້

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມແມ່ນຫຍັງ? ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມອິນຟາເຣດແລະເຕົາອົບອິນຟາເລດແມ່ນຫຍັງ? Induction Cooker ແມ່ນຫຍັງ? ເຕົາຢາງແມ່ນຫຍັງ? ເຮືອນຄົວດຽວແມ່ນຫຍັງ? … ແລະຊໍ່ຂອງຂໍ້ກໍານົດທີ່ທ່ານຕ້ອງການທີ່ຈະຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບເຮືອນຄົວໄດ້

Induction hob (ເຕົາ induction / ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ): ເປັນເຮືອນຄົວທີ່ມີພື້ນຜິວເຮືອນຄົວຮາບພຽງຢູ່, ນໍາໃຊ້ພາກສະຫນາມແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າເພື່ອໃຫ້ຄວາມຮ້ອນຂອງຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ. ພື້ນຜິວຮອບເຕົາແມ່ນຫມົດແລ້ວບໍ່ຮ້ອນ (ຫຼືຮ້ອນຫນ້ອຍຫຼາຍ), ທ່ານສາມາດເອົາມືຂອງທ່ານປະມານເຕົາໄດ້ແລະຍັງປອດໄພເພາະວ່າຜິວຫນັງຂອງມະນຸດບໍ່ແມ່ນວັດສະດຸແມ່ເຫຼັກ, ສະນັ້ນມັນບໍ່ສ້າງຄວາມຮ້ອນ. ສໍາລັບອາຫານ, ນ້ໍາ, ແລະຂອງແຫຼວທີ່ບັນຈຸຢູ່ໃນຫມໍ້ນັ້ນ, ມັນຈະໄດ້ຮັບຄວາມຮ້ອນທັງຫມົດ, ດັ່ງນັ້ນມັນຈະຕົ້ມດ້ວຍປະສິດທິພາບສູງ. ໃນ​ເວ​ລາ​ທີ່​ປະ​ຕິ​ບັດ​ການ​, ມັນ​ບໍ່​ໄດ້​ຜະ​ລິດ​ເປັນ​ແສງ​ສະ​ຫວ່າງ​ສີ​ແດງ​, ສີ​ບົວ​ຢູ່​ດ້ານ​ເຊັ່ນ ​ເຕົາ infrared . ໝໍ້ໜຶ້ງຫຼາຍ, ສາມາດໃຊ້ກັບໝໍ້ທີ່ເຮັດດ້ວຍໂລຫະ ferromagnetic, ຫຼືພຽງແຕ່ຖາມຜູ້ຂາຍສໍາລັບຫມໍ້ທີ່ເຮັດດ້ວຍເຕົາ ອົບ .. ງ່າຍຕໍ່ການເຮັດຄວາມສະອາດ, ເຮັດຄວາມສະອາດພື້ນຜິວເຮືອນຄົວ. ດ້ານລຸ່ມຂອງຫມໍ້ແມ່ນບໍ່ເປື້ອນ, ບໍ່ເຜົາໄຫມ້ສີດໍາ. ມັນເປັນເຕົາໄຟທີ່ມີປະສິດທິພາບສູງສຸດ.

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ Induction Canzy CZ 595LUXURY

ເຕົາ ອິນຟາເຣດ : (ຍັງເອີ້ນວ່າເຕົາໄຟຟ້າ): ເປັນເຕົາທີ່ສ້າງຄວາມຮ້ອນໂດຍການກະຈາຍແສງຈາກໂຄມໄຟຮາໂລເຈນ ຫຼືໂດຍການກະຈາຍຄວາມຮ້ອນຈາກແຜ່ນຄວາມຮ້ອນຄາບອນໄຟເບີ (ເຊັ່ນ: ຄວາມຮ້ອນທີ່ສ່ອງແສງ) ຂອງແສງຕາເວັນຜະລິດຄວາມຮ້ອນ, ແຕ່ຄວາມຮ້ອນຫຼາຍ, ປົກກະຕິແລ້ວ 250. -600°C , ພຽງ​ພໍ​ທີ່​ຈະ​ປຸງ​ແຕ່ງ​ອາ​ຫານ​)​. ເມື່ອເຕົາໄຟຖືກເປີດ, ຫຼອດໄຟ halogen ປ່ອຍຄວາມຮ້ອນຢ່າງຫຼວງຫຼາຍແລະຜ່ານແກ້ວ, ສົ່ງໄປຫາລຸ່ມຂອງຫມໍ້, ປຸງອາຫານ. ກົນໄກການໃຫ້ຄວາມຮ້ອນຊ້າເຮັດໃຫ້ ຫມໍ້ຫຸງເຂົ້າອິນຟາເລດ ເໝາະຫຼາຍກັບຖ້ວຍທີ່ຕ້ອງການອຸນຫະພູມຕໍ່າ ແລະເວລາປຸງແຕ່ງດົນໆເຊັ່ນ: ໜຶ້ງ, ຕົ້ມ,.. ໃນການຄ້າພາສາອັງກິດ ໝໍ້ໜຶ້ງອິນຟຣາເຣດ ແມ່ນໄດ້ອະທິບາຍໄວ້ດ້ວຍຫຼາຍຄຳສັບອື່ນໆຮ່ວມກັນ:

ເຮືອນຄົວ infrared

  • ceramic hob – ໃຊ້ຄໍາວ່າ ceramic ຍ້ອນວ່າມີແຜ່ນເຊລາມິກເພື່ອສະຫນັບສະຫນູນຫນ່ວຍງານສາຍຄວາມຮ້ອນ, ຄືກັນກັບເຕົາໄຟຟ້າແບບເກົ່າໃຊ້ແຜ່ນ ceramic ເພື່ອຮອງສາຍ.

 

  • highlight hob – ໃຊ້ຄຳວ່າ hi-light ເພາະພື້ນທີ່ອິນຟາເຣດມັກຈະເນັ້ນ (ໄຮໄລ້), ຄຳນີ້ໃຊ້ໝາຍເຖິງພື້ນທີ່ເຮັດອາຫານຫຼາຍກວ່າປະເພດເຕົາ, ແຕ່ເມື່ອຕິດຕໍ່ສື່ສານກັນ ຄົນເຮົາຍັງໃຊ້ຄຳນີ້ເວົ້າເຖິງ ເຕົາໄຟອິນຟາເຣດ . .

 

  • radiant hob – ຄໍາວ່າ radiant ຫມາຍເຖິງ radiant ແລະສີ brilliant ຂອງເຂດປຸງແຕ່ງອາຫານ infrared, ຄໍາວ່າ Radiant hob ຖືກນໍາໃຊ້ຫຼາຍໃນເອກະສານດ້ານວິຊາການອະທິບາຍ hobs infrared .

 

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ ປະສົມ ( ປະສົມ ): ຍັງເອີ້ນວ່າ ເຕົາແມ່ເຫຼັກໄຟຟ້າ (ໄຟຟ້າຂ້າງຫນຶ່ງ – ແມ່ເຫຼັກຂ້າງຫນຶ່ງ): ເຕົາປະສົມແມ່ນປະສົມປະສານຂອງສອງປະເພດຂອງ ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ ແລະເຕົາໄຟຟ້າ (ຫມໍ້ຫຸງອິນຟາເລດ), ຊ່ວຍໃຫ້ຜູ້ໃຊ້ສາມາດໄດ້ຮັບທັງສອງປະເພດ. ເຕົາໃນຜະລິດຕະພັນດຽວກັນ. ດັ່ງນັ້ນ, ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມປະສົມແມ່ນມີຄວາມນິຍົມຫຼາຍໃນຕະຫຼາດເພາະວ່າລູກຄ້າສາມາດນໍາໃຊ້ໄດ້ທັງຫມໍ້ແມ່ເຫຼັກແລະຫມໍ້ທໍາມະດາ.

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມປະສົມ (ແມ່ເຫຼັກແລະອິນຟາເລດ) Canzy CZ 970 Plus

 

 

ເຕົາ ແກ໊ສ (ເຕົາແກ໊ສ/ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ) : ໃຊ້ສອງປະເພດພື້ນຖານຂອງແຫຼ່ງ spark, igniters ແລະໄຟຟ້າ. ເຕົາໄຟທີ່ມີເຕົາໄຟມີແປວໄຟ, ອາຍແກັສຂະຫນາດນ້ອຍທີ່ເຜົາໄຫມ້ຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ (ເອີ້ນວ່າໄຟທົດລອງ). ແປວໄຟລະຫວ່າງທາງຫນ້າແລະໄດບັນທຶກໃຫມ່. ເມື່ອເຕົາໄຟເປີດ, ແປວໄຟຢູ່ເທິງໂຄມອາຍແກັສໄຫຼອອກຈາກເຕົາເຜົາ. ປະໂຫຍດຂອງລະບົບການທົດລອງແນວຕັ້ງແມ່ນວ່າມັນງ່າຍດາຍຫຼາຍແລະເປັນເອກະລາດຢ່າງສົມບູນຂອງແຫຼ່ງພະລັງງານພາຍນອກ. ປະຈຸ​ບັນ, ເຕົາ​ແກັດ​ຍັງ​ຄົງ​ແມ່ນ​ຜະລິດ​ຕະພັນ​ຕົ້ນຕໍ​ຢູ່​ຫວຽດນາມ​ຍ້ອນ​ລາຄາ​ຕົ້ນ​ທຶນ​ຕ່ຳ​ແລະ​ງ່າຍ​ໃນ​ການ​ນຳ​ໃຊ້. ແຕ່ແນວໂນ້ມການພັດທະນາແມ່ນວ່າປະລິມານການນໍາໃຊ້ເຕົາແກ໊ສຈະຫຼຸດລົງຢ່າງຫຼວງຫຼາຍຍ້ອນວ່າເຕົາແກັສມີຄວາມປອດໄພຕ່ໍາແລະເຮັດໃຫ້ເກີດມົນລະພິດຕໍ່ສິ່ງແວດລ້ອມເພື່ອທົດແທນພວກມັນດ້ວຍຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມປະເພດທີ່ມີລາຄາແພງ , ເຕົາ ອົບ ອິນຟາເລດ ຫຼືຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມປະສົມທີ່ບໍ່ສູງເກີນໄປ, ຮູບແບບແລະການນໍາໃຊ້. ດີເດັ່ນ.

ເຕົາແກັດອັດສະລິຍະ Canzy CZ 788G

 

Cooktop: ເປັນຄໍາສັບທົ່ວໄປສໍາລັບຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມຫຼືເຕົາແກັດທີ່ແຕ່ງຢູ່ແກ້ວ “ເທິງ” ຫຼືຂ້າງເທິງ

 

ເຂດ ປຸງແຕ່ງອາຫານ (ເຂດຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ) : ແມ່ນພື້ນທີ່ຕິດຕໍ່ລະຫວ່າງລຸ່ມຂອງຫມໍ້ແລະແກ້ວ. ຮູບຮ່າງຂຶ້ນກັບຂະຫນາດແລະຮູບຮ່າງຂອງລຸ່ມຂອງຫມໍ້. ສໍາລັບ ຫມໍ້ຫຸງ ຕົ້ມ, ທີ່ມີຄວາມສາມາດໃນການກໍານົດອັດຕະໂນມັດດ້ານລຸ່ມຂອງຫມໍ້ເພື່ອສ້າງຄວາມຮ້ອນດ້ວຍຄຸນລັກສະນະຂອງການໃຫ້ຄວາມຮ້ອນແລະເຢັນລົງຢ່າງໄວວາ, ໂດຍບໍ່ມີການປ່ອຍຄວາມຮ້ອນໃຫ້ກັບສິ່ງແວດລ້ອມ, ເຕົາບໍ່ເຮັດໃຫ້ເກີດຄວາມຮ້ອນຕໍ່ຜູ້ໃຊ້. ສໍາລັບເຕົາໄຟຟ້າ, ເຖິງແມ່ນວ່າພວກມັນບໍ່ມີຄວາມສາມາດທີ່ຈະຮັບຮູ້ອັດຕະໂນມັດດ້ານລຸ່ມຂອງຫມໍ້ທີ່ຈະສ້າງຄວາມຮ້ອນຄືກັບ ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ , ເຕົາໄຟຟ້າທີ່ທັນສະໄຫມໄດ້ຖືກອອກແບບດ້ວຍ 2 ຫຼື 3 ແຫວນຄວາມຮ້ອນ,: ແຫວນຂະຫນາດນ້ອຍແລະຂະຫນາດໃຫຍ່ທີ່ມີຂະຫນາດທີ່ແຕກຕ່າງກັນເພື່ອເຫມາະສົມສໍາລັບການ. ໃຊ້ກັບຂະຫນາດຕ່າງໆຂອງ pots ແລະ pans ຂອງຄອບຄົວ. ຫມາຍເຫດເມື່ອໃຊ້ເຕົາໄຟຟ້າ, ຢ່າແຕະພື້ນທີ່ປຸງແຕ່ງອາຫານດ້ວຍມື, ມັນງ່າຍທີ່ຈະເຜົາໄຫມ້.

ແຜງ ຄວບຄຸມ : ຄວບຄຸມການເຮັດວຽກທັງຫມົດຂອງເຮືອນຄົວ, ແຕ່ຂຶ້ນກັບປະເພດຂອງເຕົາ, ມີແຜງຄວບຄຸມປະເພດຕ່າງໆ: ການຄວບຄຸມກົນຈັກ, ການຄວບຄຸມການສໍາພັດ, ການຄວບຄຸມເຊັນເຊີເລື່ອນ.

ການຄວບຄຸມ ກົນຈັກ (push control) : ແຜງຄວບຄຸມເອເລັກໂຕຣນິກຂອງເຕົາໄຟຟ້າປະກອບດ້ວຍລະບົບຂອງປຸ່ມກົດຟັງຊັນທີ່ມີປຸ່ມກົດເອເລັກໂຕຣນິກ, ປຸ່ມທີ່ protrude ແລະຜູ້ໃຊ້ໃຊ້ໂດຍການກົດລົງເພື່ອກະຕຸ້ນການເຮັດວຽກທີ່ສອດຄ້ອງກັນຂອງປຸ່ມຕອບສະຫນອງ. ແຕ່ລະກະແຈກົງກັບຟັງຊັນເຊັ່ນ: ເປີດ/ປິດ; ເພີ່ມຂຶ້ນ, ຫຼຸດລົງໃນອຸນຫະພູມ, ຄວາມອາດສາມາດ; ຮູບ​ແບບ​ການ​ປຸງ​ແຕ່ງ​ອາ​ຫານ, timer… ກະ​ແຈ​ເຫຼົ່າ​ນີ້​ແມ່ນ​ສະ​ແດງ​ໃຫ້​ເຫັນ​ຢ່າງ​ຈະ​ແຈ້ງ, ເຂົ້າ​ໃຈ​ງ່າຍ, ງ່າຍ​ທີ່​ຈະ​ນໍາ​ໃຊ້​ສໍາ​ລັບ​ທຸກ​ຄົນ.

ປຸ່ມຄວບຄຸມກົນຈັກຂອງເຕົາດຽວ

 

ການ​ຄວບ​ຄຸມ​ການ ​ສໍາ​ພັດ (ການ ​ຄວບ​ຄຸມ​ການ​ສໍາ​ພັດ​) ​: ປຸ່ມ​ທໍາ​ງານ​ຂອງ​ຫມໍ້​ຫຸງ​ຕົ້ມ​ສໍາ​ພັດ​ບໍ່​ໄດ້ protrude​, ພວກ​ເຂົາ​ເຈົ້າ​ແມ່ນ​ໄອ​ຄອນ​ງ່າຍ​ດາຍ​ທີ່​ມີ​ຄໍາ​ບັນ​ຍາຍ​ພາ​ສາ​ອັງ​ກິດ​ກ່ຽວ​ກັບ​ການ cooktop​. ຜູ້​ໃຊ້​ພຽງ​ແຕ່​ຕ້ອງ​ການ lightly ສໍາ​ຜັດ​ຮູບ​ພາບ​ການ​ທໍາ​ງານ​ເພື່ອ​ຄວບ​ຄຸມ​.

ແຕະປຸ່ມຄວບຄຸມ

 

ການຄວບຄຸມ ສະໄລ້ : ເປັນແຜງຄວບຄຸມທີ່ທັນສະໄໝ ແລະສະດວກທີ່ສຸດທີ່ມີຢູ່ໃນທຸກມື້ນີ້ ເພື່ອຊ່ວຍໃຫ້ຜູ້ໃຊ້ໃຊ້ເຮືອນຄົວໄດ້ງ່າຍດ້ວຍການເຮັດການເລື່ອນເບົາ. ມັນໄວຂຶ້ນຫຼາຍທີ່ຈະເພີ່ມ ຫຼືຫຼຸດຄວາມຮ້ອນ ຫຼືພະລັງງານດ້ວຍ slider ກ່ວາການຄວບຄຸມການສໍາພັດ. ຕົວຢ່າງ, ການແຕ່ງຢູ່ຄົວກິນໃນລະດັບພະລັງງານຂອງ 9 ເພື່ອຫຼຸດລົງເປັນພະລັງງານຂອງ 4, ດ້ວຍແຜ່ນສໍາຜັດທີ່ທ່ານຕ້ອງກົດ 4 ເທື່ອ, ແຕ່ດ້ວຍ slider ທ່ານພຽງແຕ່ຕ້ອງການຄ່ອຍໆ swipe ກັບຕໍາແຫນ່ງພະລັງງານທີ່ຕ້ອງການ. ຖ້າທ່ານໄດ້ໃຊ້ໂທລະສັບສະຫຼາດຂອງທ່ານເພື່ອປັດຫນ້າຈໍ, ທ່ານຈະເຂົ້າໃຈການນໍາໃຊ້ການສໍາພັດເລື່ອນໄດ້.

ການຄວບຄຸມການສໍາພັດ slider

 

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ ດ່ຽວ : ເຮືອນຄົວເຂດດຽວມີຂະຫນາດກະທັດຮັດ, ງ່າຍດາຍແຕ່ມີລັກສະນະທັງຫມົດຂອງເຕົາ induction, ເຕົາໄຟຟ້າ, ນອກຈາກນັ້ນ, ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ ດຽວ ແມ່ນສະດວກທີ່ສຸດທີ່ຈະນໍາໃຊ້, ເຫມາະຫຼາຍສໍາລັບຄອບຄົວທີ່ມີພື້ນທີ່ຂະຫນາດນ້ອຍ.

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມດຽວ Canzy CZ 1077

 

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ ຄູ່ : – ສອງເຂດປຸງແຕ່ງອາຫານຄືກັນ – ສອງດ້ານແມ່ເຫຼັກ, ຫຼືສອງດ້ານ infrared . ເຕົາສອງເທົ່າຍັງສາມາດສົມທົບ 2 ເຂດປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ແຕກຕ່າງກັນ 1 ດ້ານແມ່ເຫຼັກ – 1 ດ້ານໄຟຟ້າ. ນອກ​ຈາກ​ຫ້ອງ​ຄົວ​ຄູ່​, ມີ​ສາມ​ແບບ​ຂອງ​ເຕົາ​, ສີ່​ຫ້ອງ​ຄົວ….

Canzy CZ Double Induction Cooker: CZ TL868I

 

ເຕົາ Domino : ແມ່ນເຕົາ induction ທີ່ມີການອອກແບບຕາມຕາຕະລາງເຮືອນຄົວ, ແລະປົກກະຕິແລ້ວຍັງມີຮູບແບບທີ່ມີສອງເຂດປຸງແຕ່ງອາຫານ induction, ເຫມາະສໍາລັບເຮືອນຄົວຂະຫນາດນ້ອຍຫຼື feng shui. ຖ້າເຈົ້າເຄີຍຫຼີ້ນ dominoes ເຈົ້າຈະເຂົ້າໃຈທັນທີວ່າເປັນຫຍັງເຮືອນຄົວນີ້ມີຊື່ວ່າ dominoes.

Cat’s Domino Kitchen

 

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມ ທາງລົບ : ແມ່ນເຮືອນຄົວທີ່ຖືກອອກແບບມາເພື່ອວາງໄວ້ພາຍໃຕ້ໂຕະຫີນ. ຕອບສະຫນອງເງື່ອນໄຂຄວາມງາມ, ຄວາມສະດວກສະບາຍ, ຄວາມປອດໄພ, ແລະປະຫຍັດພື້ນທີ່.

ເຮືອນຄົວ Canzy: CZ 9928GM

 

 

ຫມໍ້ຫຸງຕົ້ມໃນ ທາງບວກ : ເຕົາທັງຫມົດຖືກວາງຢູ່ເທິງຊັ້ນເຮືອນຄົວ. ມັນງ່າຍທີ່ຈະຕິດຕັ້ງ, ເຄື່ອນຍ້າຍໄດ້ງ່າຍແລະຄ່າໃຊ້ຈ່າຍແມ່ນປົກກະຕິແລ້ວຕ່ໍາກວ່າເຕົາທີ່ສ້າງຂຶ້ນ, ແຕ່ມັນບໍ່ເປັນຄວາມງາມແລະບໍ່ປອດໄພເທົ່າກັບເຕົາທີ່ສ້າງຂຶ້ນ.

ເຮືອນຄົວຈາກ yang

 

ຂ້າງເທິງນີ້ແມ່ນຄໍານິຍາມແລະຮູບພາບຂອງຄໍາສັບຕ່າງໆເພື່ອຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານເຂົ້າໃຈປະເພດຂອງເຕົາໄຟທີ່ມີຢູ່ໃນຕະຫຼາດ. ທ່ານສາມາດເບິ່ງຜະລິດຕະພັນເຮືອນຄົວເພີ່ມເຕີມໃນພາກຜະລິດຕະພັນເພື່ອເຂົ້າໃຈເພີ່ມເຕີມກ່ຽວກັບລັກສະນະຂອງເຕົາແຕ່ລະຊະນິດ.

 

ຕອບກັບ

ເມວຂອງທ່ານຈະບໍ່ຖືກເຜີຍແຜ່ໃຫ້ໃຜຮູ້ ບ່ອນທີ່ຕ້ອງການແມ່ນຖືກຫມາຍໄວ້ *